vandaag na 5 weken weer aan de slag…

Vijf weken zomerse rust & herstel. Tijd om terug te kijken, te verzamelen en weer aan de slag te gaan.

Diegenen die mij een beetje kennen weten dat ik elke zomer mijn agenda en mail niet inkijk; alles toevertrouwd aan de goede zorgen van Elma Harmans​. Alles gaat gewoon door, maar dan wel even zonder mij; na zes jaar samenwerken leg ik mijn bedrijf met veel vertrouwen in haar handen.

In die jaarlijkse zomerperiode neem ik, net als rond de Kerstdagen, even afstand van de dagelijkse hectiek van vele gesprekken, de groepen en de mensen. 60 tot 80 uur per week bezig zijn is geen probleem, als je maar wel je rust weet te nemen!

Dit jaar liep het allemaal even anders… aan het begin van deze vijf weken was er een onverwachts ziekenhuisbezoek; de zomerse ‘rustperiode’ werd ook een ‘herstelperiode’; ik heb werkelijk heel weinig gedaan. Voor mijn doen dan… 😉

Ik heb ‘alleen maar’ gezeten, gesproken, gevoeld, gedacht, toch ook ‘gewerkt’ én besloten.

ik heb gezeten

Op onze nieuwe bank. 🙂 Het geplande schrijfwerk (blogs, eBooks, websiteteksten, etc.), heb ik niet gedaan. Maar ook geen dagje ‘op stap’ of een museumbezoek.

ik heb gesproken

Met mooie mensen. Mooie mensen die ik al lang niet gesproken had. Of die ik gewoon te weinig spreek. Contact gemaakt en contact hersteld.

ik heb gevoeld

Wat er nou aan de hand is met mijn lichaam, waarom het reageerde zoals het reageerde. Maar vooral: wat ik daarmee kan (of misschien wel moet). Mooie ontdekkingen over verleden en relaties in ieder geval.

ik heb gedacht

Over wat ik anders zou willen doen, vanaf nu maar ook in de toekomst. Over waar ik heen wil met mijn bedrijf en de dingen die ik nu doe en straks ga doen. Er zijn mooie richtingen helder geworden waar ik energie van krijg!

ik heb ‘gewerkt’

Maar dan aan mijn lichaam en vooral mijn herstel. NAET bij Nicole Zoontjes, Alexander Techniek bij Jolanda Hoogers, voetreflex bij Kelly Brussel​ en voedingssupplementen van Erik Janssen​ en Roel Vinck​.

en ik heb besloten

Besloten om sommige zaken anders aan te gaan pakken: meer tijd voor mijzelf en meer intensieve contacten met mijn klanten.
Besloten om mij nog meer te concentreren op wat ik leuk vind om te doen.
Besloten om een nieuwe website te maken over gezondheid en wat daarmee te maken heeft: CreativeHealth.nl.
Besloten om mij minder druk te maken over dingen die niet lopen zoals ik ge- of bedacht had.
Besloten om (nog meer) te genieten van wat er hier en nu aan het gebeuren is.
Besloten om… gewoon meer te genieten… 🙂

Maar het is nu bijna negen uur; tijd om mijn mailbox te gaan openen en te kijken wat er daar allemaal door Elma voor mij is klaargezet. Stiekem heb ik gisteren al in mijn agenda gekeken waar ik vandaag heen ga: Rotterdam voor een gesprek bij Princes Foods…

 

Ik ga aan de slag! 🙂

 

Deze tekst is ook verschenen als post op Facebook. Die post en comments kun je hier volgen:

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.