een nieuwe bril: de nieuwe glazen zijn geweldig!

Twee weken geleden heb ik mijn ogen laten meten en vorige week de (stand van de) glazen laten inmeten. Vandaag heb ik mijn bril opgehaald… Wat een verschil!

Vorige week heb ik mijn zonnebril wel al meteen meegekregen met nieuwe glazen in de juiste stand. In de auto naar huis heb ik die zonnebril meteen gebruikt; wat een verschil! Anderhalf jaar Alexander Techniek lessen hebben geholpen.

de stand van mijn hoofd is anders..

In de auto merkte ik meteen al dat ik de spiegels anders moest instellen omdat mijn hoofd niet zo ver naar achteren gekanteld is. Mijn hoofd staat veel meer ontspannen op mijn nek. Dat maakt dat alles er heel anders uitziet. En dat ik alles veel beter zie!

Omdat het optimale kijkpunt (de ‘sweetspot’) veel hoger in het glas zit, is er meer ruimte voor het leesgedeelte daaronder. Dus nu kan ik het dashboard in de auto zien door alleen mijn ogen naar beneden te bewegen en niet meer mijn hele hoofd. Een heel aparte ervaring, kan ik je zeggen. Ik zie alles écht veel beter.

ik kan 150% zien??

Het meten van mijn ogen (hoe slecht of goed zij zijn) had ik 14 dagen geleden al gedaan. Het was weer een bijzondere ervaring. Opticien Thomas Werrelman vertelde mij toen dat ik 150% kan zien… Ik snapte daar niets van, dus nog maar een keer gevraagd.

Zijn uitleg was eigenlijk heel helder. Bij het meten van je ogen moet je altijd naar rijtjes letters kijken in verschillende grootte. Nu is als standaard afgesproken dat als je een bepaalde rij bij een bepaalde afstand kunt zien, dat dat ‘100% zicht’ is. En ik kan meer zien dan dat…

De kwaliteit van wat je kunt zien, is van veel factoren afhankelijk. Denk aan de ronding van je oogbol, de helderheid van het oogvocht in de oogbol, de kwaliteit van het netvlies en de oogzenuw. Veel meer dan alleen hoe goed de lens is.

Dat betekent dat als alle andere factoren optimaal zijn en de brillenglazen de afwijking van de lens perfect corrigeren… je beter kunt zien dan de meeste mensen.

Nou wist ik altijd al dat ik een ‘pietje precies’ was… maar nou weet ik het zeker!

vanaf vandaag de hele dag een andere houding

Het voelt natuurlijk aan, maar ik moet toch wennen; ik kijk met een andere houding naar de wereld. Letterlijk en figuurlijk. ‘k Ben benieuwd wat het mij gaat brengen, maar voor nu voel ik spanningen in mijn nek en schouders ontstaan. Ik ben het gewoon (nog) niet gewend. Misschien toch maar een afspraak maken bij Jolanda voor een extra les Alexander Techniek?

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.