verkoudheid te lijf met acupunctuur

‘k Had al een afspraak staan bij mijn favoriete acupuncturist, Nicole Zoontjens. Maar ik was verkouden… zouden we daar iets aan kunnen doen?

Met die vraag kwam ik dus bij haar binnen. En ze wilde er zeker een poging aan wagen!

altijd hetzelfde patroon: neus, keel, longen…

Mijn verkoudheden hebben altijd eenzelfde patroon: eens neusverkouden, dan gaat mijn keel opspelen (hoesten en stem kwijt) en vervolgens ‘zakt’ de verkoudheid in mijn longen en krijg ik daar een ontsteking. Die laatste duurt altijd het langst en daar ben ik ook het meest ziek van.

De neusverkoudheden waren tot mijn neusoperaties vaak en langdurig. Totdat de KNO-arts mij vertelde dat dat geen verkoudheden waren… maar dat ik elke winter minstens twee voorhoofdsholteontstekingen had. En dat dan telkens minstens 3 tot 4 weken lang.

neusoperaties

Zijn oplossing was heftig en doeltreffend: een neusoperatie waarbij de verbindingen tussen mijn neusholte en voorhoofdsholte groter is gemaakt. De eerste keer niet helemaal geslaagd, maar de tweede operatie dus wel. Daarna was ik nog wel neusverkouden, maar het is snel over en mijn neus zit nooit echt dicht bij een verkoudheid.

ontstoken longen

Mijn longen waren daarna ‘het haasje’; de open verbinding tussen de holten in mijn hoofd zorgen dat de ontsteking in mijn keel en vervolgens in mijn longen terecht komt. Chronische bronchitis doet de rest.

Vaak zijn mijn longen ontstoken geweest, maar een penicilline kuur is het laatste wat ik wil. Na penicilline gaan mijn darmen protesteren; de hele bacteriecultuur gaat overhoop. Maanden kan het duren voordat dat over is. Dus met allerlei middeltjes voorkom ik dat het verder gaat.

tegen neus- en keelverkoudheid; mijn favoriete hulpmiddelen

Ondertussen heb ik veel manieren geprobeerd om de neus- en keelverkoudheid te stoppen of tegen te houden; als het maar niet in mijn longen terecht gaat komen. Lees hier over mijn favoriete middeltjes.

maar helpt acupunctuur tegen verkoudheid?

Nicole heeft met haar acupunctuur zich vooral gericht om het doorzakken van de verkoudheid in mijn longen te voorkomen. En dat heeft gewerkt!

Mijn verkoudheid was begonnen op donderdag en in het weekend had het doorgezet naar een neus- en keelverkouden (ik was te laat met het effectief en vaak toepassen van mijn favoriete middeltjes). Op maandag had ik mijn afspraak bij Nicole en, op mijn aangeven dat ik niet wilde dat mijn longen weer ontstoken zouden raken, heeft ze zich daar vooral op gericht.

Op de daaropvolgende woensdag en donderdag waren de neusverkoudheid en hoesten het meest hevig. En vrijdag was alles nagenoeg over. Maar mijn longen zijn niet ontstoken geraakt!
Dank je, Nicole! 🙂

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *