detox to the max…

‘k Ben nu een week bezig met de gezondheidsreset. Een detox om mij weer beter te gaan voelen. Het is de derde keer in een paar jaar dat ik deze gezondheidsreset doe, maar deze keer valt het niet mee… 

gezondheidsreset tweeeënhalf jaar geleden & nu

Tweeënhalf jaar geleden, in 2015, heb ik deze kuur (want dat is het eigenlijk) voor het eerst gevolgd. Een kuur in 4 fases; de eerste fase is 2 dagen en de andere 3 ieder 21 dagen. Daarna voelde ik mij veel beter. Kon makkelijker bewegen. EN had veel minder last van alle zaken waar de meeste mensen hun leven lang medicijnen voor slikken.

Bovendien ben ik dat najaar, met dit dieet, 10kg afgevallen. Terwijl ik in die zomer al 7 kg kwijt was. In totaal 17kg in een aantal maanden. Twee kledingmaten was ik kleiner geworden, van 52 naar maat 48. Al mijn pakken heb ik moeten laten vermaken, want niets paste mij nog fatsoenlijk.

Daarna heb ik de kuur nog een keer in verkorte versie gedaan. En weer voelde ik mij stukken beter daarna. Deze keer is het toch een beetje anders.

detox to the max - beugel - creativehealth.nl

Afgelopen week heb ik bijna 4 dagen migraine hoofdpijn gehad. Waarom? Waarschijnlijk omdat een van de supplementen (die ik deze keer voor het eerst gebruik) mij niet zo goed beviel. Als je hoofdpijn hebt, kun je niet zo goed nadenken… Dus ik deed er 4 dagen over voordat ik erachter was wat er nou anders was dan de vorige keren. Meteen gestopt en de hoofdpijn ging over. En daarna? Toen ging het ineens een heel stuk makkelijker! 🙂

Wat overigens niet hielp, was dat ik ook een nieuwe draad in mijn beugel kreeg. En deze keer waren mijn kiezen gevoeliger dan anders…

gezondheidsreset?

Iedereen heeft wel eens iets gelezen over ‘detox’. Een afkorting van het woord detoxificatie, wat betekent dat je de verzamelde afvalstoffen (vergiften) uit je lichaam verwijdert. Sommigen geloven er in, anderen niet. Ik merk dat het mij helpt en ik mij er beter van voel.

De gezondheidsreset is een combinatie van een detox-kuur en afvallen. Niet onlogisch, maar niet bij alle detox-kuren val je daadwerkelijk (zoveel) af. Deze detox doet dat wel. Je gaat eigenlijk terug naar een eerdere (betere?) versie van jezelf.

Deze gezondheidsreset is een combinatie van specifieke voeding en supplementen. ‘k Schrijf specifieke voeding, maar eigenlijk is het gewoon groenten, fruit, vlees en vis. Alleen mag je hiervan maar bepaalde soorten hebben. Niet alles en zeker niet onbeperkt. Daarnaast gebruik ik supplementen zodat mijn lichaam niets te kort komt.

terug naar een eerdere versie van jezelf

Herken je dit? Elke vijf jaar of elke tien jaar word je een paar kilo zwaarder. Daartussen kom je aan en val je af, volg je een dieet, maar iedere keer val je alleen maar terug tot de laatste stap dat je ineens zwaarder bent geworden. Zo nam in ieder geval mijn gewicht met stappen van telkens een jaar of zeven toe en groeide ik van een maat 46 naar 52.

De gezondheidsreset zette mij met deze detox-kuur ineens twee, drie of misschien wel vier stappen terug. Ik viel vele kilo’s af en mijn gezondheid was ineens weer vele jaren jonger. Na de eerste kuur voelde ik mij écht goed.

geen vetten

Uit wat ik gelezen heb begrijp ik dat afvalstoffen zich makkelijker verzamelen in vet dan in andere delen van je lichaam. En met deze kuur verlies je beide tegelijk. Je lichaam heeft brandstof nodig en met deze kuur gebruik je de vetten in je lichaam als brandstof. Wat betekent dat je geen vet mag eten of op je huid smeren omdat je lichaam dat een veel makkelijkere brandstof vindt dan de opgeslagen vetten in je lichaam.

gezondheidsreset en eten

‘k Weet het, ik ben een rare met eten. Ik kan uitgebreid en geweldig eten, maar elke dag hetzelfde of een groenteshake van groentepoeders vind ik ook helemaal niet erg. Met de gezondheidsreset kun je heel uitgebreid een kleine maaltijd klaarmaken, maar ik hou het bij simpel… 😉

detox to the max - tomaten-groentensoep - creativehealth.nl  detox to the max - lunch - creativehealth.nl  

detox to the max - cracker - creativehealth.nl  detox to the max - Appeltje - creativehealth.nl

gezondheidsreset: het tussenresultaat deze keer

‘k Ben nu halverwege de detox-kuur en ben al een paar kilo kwijt. Vanwege de hoofdpijn voel ik mij nog niet helemaal optimaal, maar voel mij al wel steeds beter. Gewoon nog even doorgaan dus. 🙂

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Sander hoe heet deze kuur en waar kun je dir bestellen?
  Ik ben afgelopen maand bijgekomen en opgeblazen en doodmoe
  Lijkt me een goede start van de zomer
  X kiki

  • Hoi Kiki,
   ‘k Stuur je een mail met reactie hoe je het dieet kunt bestellen en er ook goede begeleiding bij krijgt. De gezondheidsreset vraagt doorzettingsvermogen… maar dan krijgt je er ook heel wat moois voor terug… 😉