onderzoek, operatie en buikpijn

Als zelfstandige heb je eigenlijk nooit tijd voor medische procedures; daar gebruik je vakanties voor… 😉

Medische zaken die te plannen zijn, die plant deze zelfstandig ondernemer in ieder geval in op die momenten dat mijn klanten op vakantie zijn. Als zij op vakantie zijn, heb ik mijn ‘#rust’ momenten.

Als er iets van die procedures uitloopt of meer (herstel-)tijd vraagt, dan is dat er in zo een #rust moment ook. Zonder dat ik mij meteen zorgen hoef te maken over ‘de zaak’.

Want tja, het is toch bijna zoiets als je kind… de zaak. Je hebt het gemaakt en groter laten groeien. En het blijft je aandacht nodig hebben. 😊

al 30 jaar ‘darmpatiënt’

Volgens doktoren ben ik al vele jaren ‘darmpatiënt’: vanaf het moment dat bij mij de Ziekte van Crohn (chronische darmontstekingen) is geconstateerd en er meer dan 20cm zwaar ontstoken darm verwijderd wordt. Dat ik tien jaar later eigenlijk nergens veel last van had, maakt voor de doktoren niet uit. Maar zelf beschouw ik mij echt al lang niet meer als patiënt…

Door gezond te eten en gezond te leven, mijn verstand te gebruiken bij wat ik eet/drink/doe. Door mijzelf psychisch te ontlasten; en leuke dingen te doen! En ik heb vele professionele behandelingen en supplementen gevonden die mij ondersteunen. Ik heb er letterlijk en figuurlijk veel voor over (gehad) om zo optimaal mogelijk te kunnen leven.

Wat niet wil zeggen dat ik nooit pijn heb. Of last heb. Of mij niet lekker voel. Verre van dat. Maar het is goed te managen. Althans, daar zorg ik voor.

gepland: onderzoek darmkanker

Toch werd het weer eens tijd voor een onderzoek; onderzoeken of er geen beginfase van darmkanker is. Omdat mijn moeder daaraan overleden is. Omdat bij mij, met Crohn, er een vergroot risico is. Daarom een gepland darmonderzoek: een coloscopie. Iets waar ik een grote hekel aan heb, want bij mij ontzettend pijnlijk.

De laatste keer, 5 jaar geleden, kreeg ik weliswaar zo’n ‘roesje’… maar hoorde later dat ik zo hard had liggen schreeuwen dat ze van andere afdelingen waren komen vragen wat er aan de hand was… (Overigens, zo’n roesje is helemaal geen narcose… het is een middel dat zorgt dat je vergeet… 😥)

Daarom mocht ik vorige week een coloscopie ondergaan onder volledige narcose, met anesthesist. Ik heb nergens iets van gemerkt; was bijna 24 uur een beetje van de wereld. ☺️

uitslag darmonderzoek – niet leuk

De uitslag was minder leuk… Het 30 jaar oude litteken begint voor een darmvernauwing te zorgen. Bovendien zijn er op het litteken Crohn-ontstekingen zichtbaar.

Eigenlijk geeft dit wel een verklaring aan hoe ik mij de laatste maanden voel en waar ik last van heb. Hier moeten we iets aan gaan doen.

De afspraak met de MDL-arts (Maag Darm Lever specialist) staat al gepland. En naar mogelijke behandelingen heb ik al zitten kijken.

gepland: schroeven verwijderen uit mijn been

Nog zoiets wat mooi gepland kon worden deze zomer: het verwijderen van de schroeven uit mijn bovenbeen!

Nu bijna 13 maanden geleden ben ik gevallen op de betonnen vloer in een parkeerkelder. Zo hard, dat ik mijn been brak. Heel verhaal; maar het resultaat is dat ik enkele dagen later geopereerd ben en er 3 schroeven in mijn been gezet zijn.

Binnen enkele weken, door hard werken en veel behandelingen, kon ik eigenlijk alles weer doen met mijn been. Maar nog steeds heb ik last van de schroeven als ik langer dan 10 minuten wandel. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Daarom zullen die schroeven er aanstaande donderdag uitgehaald (uitgeschroefd) worden!

opereren en weer naar huis

Het is een korte operatie aanstaande donderdag: ’s morgens melden en voor het avondeten weer thuis. Even opensnijden, schroevendraaier erop, uitschroeven en weer dichtnaaien. En dat alles met een ruggenprik als verdoving zodat ik zo snel mogelijk weer ‘op de been’ ben! 😁

buikpijn

Maar buikpijn heb ik nog steeds. Waarschijnlijk van de lichte Crohn en de darmvernauwing. Maar ook mijn al zeer lange herstel van de ziekenhuisbacterie die we gevonden hebben in mijn darmen. Die bacterie heeft mijn darmwand zo ernstig beschadigd dat er voedsel in mijn bloedbaan is gekomen… Met bloedonderzoek zijn er zg. immunoglobulinen in mijn bloed gevonden van meer dan 20 voedingsmiddelen en voedingsgroepen waar ik nu allergisch op reageer.

Het strenge dieet (veel voedingsmiddelen eet ik niet meer) en de vele supplementen helpen wel, maar de buikpijn is er eigenlijk (bijna) altijd.

herstellen! 😁

Na de operatie van donderdag heb ik nog een week #rust. Tijd om te herstellen en beter te worden. Klaar te zijn voor een fijn najaar!

Want ondanks alles heb ik toch maar een prachtig en zeer succesvol bedrijf; er staan voor dit najaar weer mooie projecten op stapel met prachtige Nederlandse bedrijven. Ik heb er zin in! 😁

PS: My American father promised me that after the surgery on Thursday I wouldn’t be screwed anymore… 🤣🤣

Dit bericht verscheen eerder op Facebook:

https://www.facebook.com/SanderVrugtvanKeulen/posts/4251957141537485

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *