ik ben open

#ikbenopen ‪#worldmentalhealthday
Ik ben open: Burn-out, ADHD, neurodivers, Crohn, Bechterew, COPD, hypermobiliteit, migraine en (veel?) meer. Het zijn mijn officiële ‪diagnoses.‬

Maar ik hou niet van labels, en zeker niet labels die met ‘patiënt’, ‘psychisch’ of zelfs ‘zielig’ te maken hebben. ‘k Ben dan misschien ervaringsdeskundig, maar ook gewoon gelukkig zoals ik ben en doe de dingen die ik leuk vind! 

Vandaag, 10 oktober, is het World Mental Health Day; een dag om overal op de wereld (ook in Nederland) bewustwording te vergroten voor mentale gezondheid.

Want het gaat niet met iedereen goed. Maar het is lastig om daarover te praten. Zelf plaatste ik deze foto voor het eerst in 2019. Ook ik moest daarvoor toen drempels in mijzelf overstijgen. Maar vandaag niet meer.

Door open en eerlijk met elkaar te praten kunnen we elkaar helpen. Veel van de mensen om jou heen lijden in stilte, je ziet het niet aan ze. Je weet het gewoon niet als je er niet samen over kunt praten.

Zeker door wat er de afgelopen anderhalf jaar met ons allemaal gebeurd is; de lockdowns en restricties hebben bij sommigen (misschien wel velen?) psychische sporen nagelaten.

‪Help je mee om psychische gezondheid overal bespreekbaar te maken?‬
#me #myview #selfie #gezondheid #CreativeHealth #burnout #ADHD #neurodivers #Crohn #Bechterew #COPD #hypermobiel #migraine #gelukkig #blijleven
.
.
.
#health #healthy #healthylifestyle #healthier #healthyliving #mentalhealth #Crohns #crohnsdisease #crohnawareness #hypermobility #neurodivergent #neurodiversity

Dit bericht verscheen eerder op FaceBook:

https://www.facebook.com/SanderVrugtvanKeulen/posts/4399423076790890

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *