HET BEHANDELPLAN DAT NIET GAAT GEBEUREN…

Een grijze, natte dag. Perfect voor gesprekken met artsen… 😒

Gisteren een gesprek met de MDL-specialist en vandaag met de chirurg.

Ze zijn eruit! Ze weten hoe ze mij willen gaan behandelen, na de spoedoperatie van afgelopen januari. Ze hebben samen een multidisciplinair overleg gehad en besluiten genomen.

Drie weken geleden kreeg ik dus een telefoontje voor een afspraak diezelfde week zodat ze meteen met de behandeling konden gaan starten.

Ze waren alleen vergeten om mij te vertellen wat het behandelplan was. Of daar eerst Ze waren alleen vergeten om mij te vertellen wat ’t behandelplan was. Of daar eerst met mij over te overleggen. En ook vergeten dat er, achter de dossiergegevens, nog een patiënt zit met ervaringen / leefwijzen / achtergronden die van belang zijn bij de oorzaak én de behandeling.

Dus…

Gisteren en vandaag overleg met MDL-arts en chirurg. Vooral ook vragen stellen naar de redenen van dit behandelvoorstel. En ik die dan vervolgens gaten schiet in ’t behandelplan met het laten zien wie ik ben, wat ik doe (en laat) en hoe ik in het leven sta.

En dus dat ik mij niet kan vinden in een jarenlange behandeling met zware medicatie die mijn immuunsysteem gaat onderdrukken. Medicatie die in andere doseringen eigenlijk een soort chemo voor kankerpatiënten is, of gebruikt wordt tegen afstotingsverschijnselen bij orgaantransplantatie (ja, exact dezelfde medicatie die #P ook gebruikt).

Medicatie met een lijst van bijwerkingen en leefvoorschriften die ik er gewoon niet óók nog eens bij kan hebben.

En dan het andere deel van het behandelplan: niet een operatie om de fistel te laten ‘verdwijnen’, maar een operatie om de fistel (met alle complicaties en ontstekingen) de rest van mijn leven in stand te houden.

EEn toen… had ik een gesprek met een uitermate bekwame en gespecialiseerde chirurg in ’t Catharina Ziekenhuis… (Die volgens mij niet betrokken was bij ’t overleg waar besloten is over mijn behandelplan.)

Hij geeft niet alleen een uitstekende en perfect heldere uitleg over de achtergronden en (mogelijke) oorzaken, hij komt ook met ’n totaal andere zienswijze: het kan nog steeds gewoon helemaal vanzelf overgaan.

Ook heeft deze chirurg de mening dat een oplossing voor iedere patiënt ‘een maatpak’ moet zijn (Ja! Hij gebruikte exact dié woorden… 🥳).

Resultaat: we gaan gewoon nog een paar maanden afwachten en positief zijn over het zelfhelend vermogen van mijn lichaam… 😊

Vol goede en hoopvolle moed loop ik ’t ziekenhuis weer uit.. 😁

#myview #controle #chirurg #ziekenhuis #abces #fistel #perianaal #behandelplan #behandeling #gezondheid #CreativeHealth #burnout #ADHD #neurodivers #queer #trauma #Crohn #Bechterew #COPD #hypermobiel #migraine #gelukkig #blijleven #optimist

.

.

.#health#healthy#healthylifestyle#healthier#healthyliving #mentalhealth #Crohns #crohnsdisease #crohnawareness #hypermobility

dit bericht verscheen eerder op FaceBook, Instagram en Twitter:

Delen kan alleen door vermenigvuldigen...

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *