Jolanda Hoogers – Alexander Techniek

Jolanda Hoogers - CreativeHealth.nlJe houding verbeteren, maar dan anders! Jolanda Hoogers krijgt dat voor elkaar met haar Alexander Techniek lessen. Het is moeilijk én makkelijk tegelijk.

Toen ik jong was heb ik veel ervaring opgedaan met Cesar oefentherapie vanwege een scoliose (scheefgroei) in mijn rug. Deze therapie was niets voor mij; het thuis doen van oefeningen kwam er niet van, en dus maakte ik ook niet echt vorderingen. Volgens mij heb ik dáár gewoonweg niet genoeg discipline voor.

Alexander Techniek is totaal anders, al was het maar omdat het een-op-een 'lessen' zijn en geen therapie. Er is ook maar één 'oefening' die je thuis hoeft te doen; op de grond op je rug liggen. Hoe makkelijk is dat!

De lessen zelf zijn eigenlijk ook helemaal niet moeilijk. Met korte aanwijzingen zorgt Jolanda er voor dat het je duidelijk wordt welke spieren je totaal onnodig aan het gebruiken bent. Tijdens de les wordt het je staand, zittend en liggend allemaal duidelijk. En heel eerlijk; liggend op een harde bank bij Jolanda is meer ontspannen dan elke massage ik ooit heb meegemaakt.

Uiteindelijk leert je lichaam in de lessen wat de meest ontspannen en 'richting gevende' houding is, in welke stand je lichaam zich ook bevindt. En daarom zijn veel lessen nodig; om het goed onder de knie te krijgen heb ik een jaar lang bijna elke week / twee weken een les gevolgd.

Wil je meer weten over Jolanda Hoogers of Alexander Techniek, of misschien wil je een kennismakingsles volgen? Lees er alles over op de Facebook pagina van Jolanda Hoogers Alexander Techniek.

 


De artikelen op deze site over Alexander Techniek:BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren